Ja jag sakmnar brödet nått fruktans värt.
Så ihelgen blir det till att ställa sig att baka BRÖD!
Mumms.
Formfranska
6 ägg
4,5 dl mandelmjöl
3 dl crème fraiche
1 dl smält kokosfett
1 dl sesamfrö
1 dl fiberhusk
1 msk bakpulver
2 tsk brödkryddor
1 tsk salt
samt smör, linfrön och sesamfrö till formen.
Blanda alla torra ingredienser och blanda ihop det smälta kokosfettet, ägg och creme fraiche i en annan bunke vid sidan om och rör ihop till en smet.Blanda i de torra ingredienserna i de blöta och låt de stå och svälla i några minuter. Smöra formen och häll i sesamfrön och linfrön och se till att de täcker alla sidor och botten ordentligt.Häll ner smeten och jämna till ytan.Ställ in i ugnen och grädda i 200C i cirka 50 minuter.Låt det färdiga brödet vila i formen i några minuter, innan du välter upp det på ett galler för att svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar