tisdag 6 september 2011

Detta måste jag testa!

LCHF Cheesecake



  • 3dl grädde

  • 200g phialdelphiaost

  • 1,5dl skurin

  • 3 ägg

  • 0,75tsk vanilj pulver

  • 1dl blåbär

  • 1dl hallon

  • Eventuellt nötmjöl som botten och på toppen. Och lite citronskal som smakföstärkare.


  1. Dela äggen. Gulan och vitan var för sig.

  2. Vispa äggulorna tillsammans med skurin och vaniljpullver poröst.

  3. Vänd ner phiadelphiaosten, rör ihop till en jämn smet.

  4. Rör ner bären i smeten. Rör ordentligt så smeten från färg från bären.

  5. Vispa grädden hårt i en separat skål och vänd ner den övriga smeten.

  6. Vispa äggvitan hårt och rör försiktigt ner den med hjälp av en sked i den övriga smeten.

  7. Häll smeten i en form. Ställ in i frysen i 5 timmar.

  8. Ta ut kakan 15-20 min i rumstemperatur före servering.

Får bli ett test till helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar