- 3dl grädde
- 200g phialdelphiaost
- 1,5dl skurin
- 3 ägg
- 0,75tsk vanilj pulver
- 1dl blåbär
- 1dl hallon
- Eventuellt nötmjöl som botten och på toppen. Och lite citronskal som smakföstärkare.
- Dela äggen. Gulan och vitan var för sig.
- Vispa äggulorna tillsammans med skurin och vaniljpullver poröst.
- Vänd ner phiadelphiaosten, rör ihop till en jämn smet.
- Rör ner bären i smeten. Rör ordentligt så smeten från färg från bären.
- Vispa grädden hårt i en separat skål och vänd ner den övriga smeten.
- Vispa äggvitan hårt och rör försiktigt ner den med hjälp av en sked i den övriga smeten.
- Häll smeten i en form. Ställ in i frysen i 5 timmar.
- Ta ut kakan 15-20 min i rumstemperatur före servering.
Får bli ett test till helgen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar